Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Στόχοι Διημερίδας/ 15-16 Φεβρουαρίου 2013

‪Επιστημονική Διημερίδα
"Σχολείο, Οικογένεια, Κοινότητα. Πρόληψη και Ψυχοθεραπευτικές Παρεμβάσεις σε Παιδιά Σχολικής και Εφηβικής Ηλικίας”

Στόχος της διημερίδας, μέσα από ομιλίες, παράλληλες συνεδρίες και στρογγυλά τραπέζια είναι να αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο ενημέρωσης, ανταλλαγής σύγχρονων επιστημονικών απόψεων και επιστημονικού διαλόγου πάνω σε θέματα που αφορούν στους μαθητές, στις οικογένειές τους και στην κοινότητα. 

Θα συζητηθεί το φαινόμενο του εκφοβισμού και θα παρουσιαστούν οι διαστάσεις του, καθώς και προτάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης, όπως αυτές αναδείχθηκαν μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. στον τομέα αυτό.

Έμφαση θα δοθεί σε ψυχοθεραπευτικές εφαρμογές για παιδιά και εφήβους μεταξύ των οποίων και οι  θεραπευτικές εφαρμογές που βασίζονται στη θεωρία της Εν-νόησης (Mentalization).

Η διοργάνωση της διημερίδας συνδυάζεται με την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Ειδικής Κοινοτικής Μονάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης Μαθητών και των Οικογενειών τους

Η επικέντρωση στην μονάδα αυτή θα γίνεται σε μαθητές που εμπλέκονται σε φαινόμενα εκφοβισμού και έχουν σοβαρές ψυχοκοινωνικές δυσκολίες ή είναι μέλη δυσλειτουργικών οικογενειών ή βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο (high-risk) να αναπτύξουν δυσλειτουργικές συμπεριφορές ή άλλες ψυχικές δυσκολίες και που απαιτούν υποστήριξη από ειδικούς.

Η παρακολούθηση της διημερίδας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.


Για περισσότερες πληροφορίες και νεότερες ανακοινώσεις  μπορείτε να επισκέφτεστε το blog του Προγράμματος Παρέμβασης: epsype-mbt.blogspot.gr  και την ιστοσελίδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. www.epsype.gr. Δηλώστε συμμετοχή στο mbtschools.gr@gmail.com 



Η διημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. “Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού βασισμένο στη Θεωρία της Εν-νόησης”


Διοργάνωση: 



Δωρητής:



Χορηγός Επικοινωνίας: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου