Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Κέντρο Υποστήριξης και Ψυχοθεραπείας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. - "Ειδική Μονάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης μαθητών σε κίνδυνο (high risk) ή άμεσα εμπλεκομένων σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού"

Στα πλαίσια του νέου "Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Υποστήριξης στην Κοινότητα για Παιδιά, Εφήβους, Νέους και Οικογένειες" της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. ξεκίνησε η λειτουργία της "Ειδικής Μονάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης” μαθητών σε κίνδυνο (high risk) ή άμεσα εμπλεκομένων σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που εμφανίζουν ψυχικές δυσκολίες, καθώς και των οικογενειών τους.

Στην πρωτότυπη αυτή, και για τα διεθνή δεδομένα υποστηρικτική δομή, θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο τόσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όσο και έγκαιρης αναγνώρισης και αντιμετώπισης περιστατικών σχολικού εκφοβισμού. Η Ειδική Μονάδα λειτουργεί κατά βάση σε συνεργασία με τα σχολεία που εφαρμόζουν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης στο σχολείο με τίτλο “ΚΑΤΑ-νοώντας το Σχολικό Εκφοβισμό: Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Εκφοβισμού στο Γυμνάσιο βασισμένο στη θεωρία της Εν-νόησης” Παράλληλα, ως κοινοτική μονάδα θα μπορεί να δεχθεί παραπομπές για όλο το ηλικιακό φάσμα των μαθητών από σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, ιατροκοινωνικές υπηρεσίες κλπ, αφού γίνεται πρώτα αξιολόγηση από την επιστημονική ομάδα του κέντρου.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για ραντεβού: 210 6546524
Μέρες/Ώρες Επικοινωνίας:
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 8.30 π.μ.- 12.00 μ.μ.

Η Ειδική Μονάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης για μαθητές που βρίσκονται σε κίνδυνο (high risk) ή εμπλέκονται άμεσα σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού και το πρόγραμμα “ΚΑΤΑ-νοώντας τον Σχολικό Εκφοβισμό” υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Επιστημονικός Υπεύθυνος: κ. Ιωάννης Τσιάντης
Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου